چهارشنبه، ۰۹ فروردین ۱۳۹۱ / ۲۸ مارس ۲۰۱۲
نگاهی از درون رژیم به چالشهای اقتصادی رژیم در سال ۱۳۹۱
نام گذاری “تولید ملی“ برای سال ۱۳۹۱ توسط خامنه ای نشأت گرفته از ارزیابی های رژیم آخوندی از چالش های اقتصادی در سال جدید است که احتمال منجر شدن به پیامدهای امنیتی برای نظام آخوندی را در بر دارد. در زیر به گوشه ای از ارزیابی رژیم از وضعیت اقتصادی سال ۱۳۹۱ اشاره میشود:
کارشناسان رژیم در جمعبندی از وضعیت اقتصادی در سال ۱۳۹۰ و آثار تحریم ها، چشم انداز اقتصادی رژیم آخوندی را در سال ۱۳۹۱ برای سردمداران رژیم ترسیم کردند که خامنه ای براساس این چشم انداز، سال ۹۱ را “تولید ملی“نام گذاری کرد. و انتظارش از این نام گذاری این است که مسئولین نظامش تولید ملی را در اولویت خود قرار دهند.
محورهای چشم انداز اقتصادی سال ۹۱ در گزارش به خامنه ای:
۱) تورم بالا در اقتصاد ایران که در سال ۹۰ وجود داشت با رقم بالاتری ادامه پیدا میکند. و ارزیابی این است که:
a. با یک تورم ۵۰% مواجهه خواهیم بود. این تورم که با “انفجار بمب ارزی“ در سال ۱۳۹۰ آغاز شد، تا تیرماه (که تحریم های نفتی آعاز میشود) به حدود ۵۰ درصد خواهد رسید
b. در صورت اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانهها، نرخ بنزین هر لیتر هزار تومان خواهد شد که افزایش ۸۲ درصدی نسبت به قیمت کنونی خواهد داشت.
۲) تحریم های شدید که از سال ۱۳۹۰ شروع شده و قرار است از تیرماه تحریم نفتی توسط اروپا هم انجام شود، ادامه پیدا میکند. که سمت و سوی آن “نفت در مقابل غذا“ خواهد بود که در سال ۱۳۹۱ بسرعت به این سمت میرود. از جمله آثار تحریم ها میتواند به موارد زیر اشاره کرد:
a. این تحریم ها شدید باعث میشود که روند رشد پایین اقتصادی در سال ۱۳۹۰ پائین تر برود
b. تحریم های شدید، ایران را مجبور کرده که در مبادلات خارجی خود، از معاملات برحسب مبادله پول، به سمت معاملات برحسب تهاتر و مبادله کالا با کالا حرکت کند که این روند درسال ۹۱ ایران را وادار میکند که بیشتر از گذشته به این سمت حرکت کند. در این معاملات ایران ناچارا با ارزش آن کشور تبادل ارزی میکند. مثلا وقتی در تجارت با روسیه از روبل استفاده میکند، نمیتواند با روبل روسیه از کشور دیگری خریداری کند، بنابراین به بخشی از آن کشور تبدیل میشود.
c. با گسترش تحریم ها به بیمه در نقل و انتقالات نفت از ایران به کشورها و واردات به ایران دچار مشکل جدید خواهد شد.
d. موانع جدی که در نقل و انتقالات پولی و بین بانکی بوجود آورده اند، مشکلات جدی ایجاد میکند که تشدید وضعیت بد اقتصادی ایران اثرات بالا میگذارد.
این مسائل اقتصادی، در کنار چالشهای داخلی و خارجی در سال ۱۳۹۱ تهدید جدی برای امنیت ملی است.
چالش داخلی: انتخابات ریاست جمهوری یازدهم که در خرداد ۱۳۹۲ انجام میشود، از اواسط ۱۳۹۱ فضا انتخاباتی در کشور حاکم خواهد کرد. فضائی در این شرایط تحریم ها میتواند چالشهای جدیدی علیه امنیت کشور ایجاد کند.
چالش خارجی: بهار عرب و بویژه مسائل سوریه چالش و تهدید در این فضای اقتصادی برای امنیت کشور است بویژه اگر در سال ۱۳۹۱ دولت بشار اسد سقوط کند. ---------- http://www.hambastegimeli.com/index.php?option=com_content&view=article&id=34861:----------1391-&catid=192:2012-02-13-15-56-18&Itemid=203
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر